"Regele Ugu" și "Mumia și comoara blestemată", de Adam Stower-RECENZIE

 

 Editura: Humanitas Junior
 
 Rating: ambele 4/5 

 Autor:  Adam Stower

"Regele Ugu" și "Mumia și comoara blestemată", de Adam Stower sunt două cărți minunate pe care le-am citit în luna octombrie. Am rămas plăcut surprins de impactul pe care acestea l-au avut asupra mea și de faptul că mi-au redeschis apetitul pentru lecturile dedicate micilor cititori.
 Mai întai, vreau să vă vorbesc despre ''Regele Ugu'' și despre bucuria cu care am parcurs cartea, datorită personajelor atăt de plăcut conturate de către autor. Cartea îl are în prim plan pe Andi Firicel, ce se confruntă cu problema generalistă vârstei, anume frica de agresivul Michi Înhățatu, ce abia așteaptă să-l bumbăcească pe Andi. În fuga temeinică de așa zis-ul Michi, Andi se ascunde într-o pădure ciudată, plină de capcane nemaipomenite. Aici îl întâlnește pe Regelu Ugu și pe Herbert, wombatul său somnoros și ieșit din comun de mâncăcios. Andi si Ugu formează o echipa unită împotriva lui Michi Înhățatu și a tovarășilor săi. Va reuși Andi Firicel si Regele Ugu să îl izgonească pe Michi Înhățatu si tovarășii săi din pădure? Asta, bineînțeles, vă las pe voi să aflați. 


 "Mumia și comoara blestemată" este continuare cărții ''Regele Ugu'’, în care aventura continuă, iar Andi Firicel și Regele Ugu se confrunta cu o altă problemă, mult mai inspăimântătoare decăt Michi Înhățatu si prietenii săi. Odată cu reînceperea școlii, problemele încep să-și facă apariția. O bandă de tâlhari si un blestem legat de comoara unei mumii atroce îi crează lui Andi Firicel și Regelui Ugu o aventură pe care nu o să o uite niciodată, frica cu care se confrunta Andi îl va maturiza și-l va face să înțeleagă cât de periculoasă poate fi viața. 

Câteva păreri comune ambelor cărți:
-Am iubit acțiunea, atăt de amplă și plină de neprevăzut.
-Relația dintre personaje este minunată.
-Invențiile Regelui Ugu sunt atăt de complicate, mi-au dat bătăi de cap.
-Ce m-a făcut să iubesc și mai mut cele două cărți, au fost ilustrațiile atăt de bine realizate, ce exprimau atăt de bine intenția autorului de a răsfăța cititorul si de al introduce într-o lume minunată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor- Iulian Comănescu

“Cercul de foc” - Liviu Todose

"Atingerea" - Bogdan Ispas