“Împărăția norilor” Cărțile Alpheei de Elsa Pop RECENZIE

   Titlu: “Împărăția norilor”

   Autor: Elsa Pop

   Nr. de pagini: 405

   Editură: Tritonic

   Rating: 3/5🤍

Date despre autoare: 

“ Sunt eleva în clasa a douăsprezecea, la profil de matematica-informatică. Îmi doresc să ajung inginer informatician, dar, cu toate acestea, am și o înclinație artistică, spre scris și desen. Scriu de când sunt mică, dar am început să scriu mai mult, ce-i drept, din plăcere, când am trecut în clasa a noua. Abia acum, după ce am scris două cărți, am început să-mi doresc să scriu nu numai de plăcere, ci și cât mai bine ca să ajung un scriitor best-seller, probabil visul oricărei persoane căreia îi place să scrie. Pasiunea pentru SF si Fantasy se datorează filmelor și cărților care m-au impresionat, Star Wars și Steven Universe (care mă inspiră), dar și O buclă în timp (de Madeleine L'Engle), Inimă de Cerneală (Cornelia Funke), Poveste fără sfârșit (Michel Ende), Momo (Michael Ende), Regina Rosie (Victoria Aveyard) si exemplele pot continua.”


 O poveste unică și complexă, unde răul și binele se bat cap în cap, iar unica șansă de a redresa situația, este o expunere parțială o propriei voințe asupra situației date. 

 Descriere:

 “După ce Regina Fasta-Lapis Lazuli aproape că a fost asasinată, Faustian Diaz, este numit Gardianul Reginei, pentru a o proteja. Însă el nu reușește să-și ducă misiunea la bun sfârșit deoarece, nu după mult timp, Darksaber, în urma refuzului reginei de a încheia o alianță între Alpheea și Liga Îngerilor Întunericului, proclamă război.


Cu toate acestea, la douăzeci de ani după invazie, tânăra Fadema promite că va elibera de sub dictatura lui Darksaber, cei câțiva locuitori ai Alpheei rămași în viață, având să se lupte cu nemilosul lord. Va reuși Fadema să învingă sau va condamna la moarte și ultimii locuitori rămași ai Alpheei?“

 Ideea cărții a fost foarte plăcută, ceva unic, datorită faptului că n-am mai întâlnit așa exemplificare. Vreau să-i mulțumesc autoare pentru exemplar-ul oferit și pentru devotamentul acordat. 

 Sunt câteva aspecte ce trebuie menționate, ce m-au făcut să acord 3 steluțe cărții: avalanșa de informații într-un timp relativ scurt, rezolvarea de conflicte și probleme la fel, într-un timp scurt, ceea ce m-a făcut să nu mai fiu atât de surprins, atunci când se afla adevarul. 

 “Împărăția norilor” este o carte fantasy, cu toate astea, acțiunea este dinamică, iar stilul de scriere este relativ ușor, punându-se accept pe descriere și dialog, reușind o contopire destul de previzibilă. 

 Cartea se bazează pe un război, la început, respectiv momentul în care Anna (fiica Udonnei și a lui Kosmo și sora Aurorei) devine unul din cele 13 diamante. Desfășurarea acțiunii se intensifică în Alpheea, unul dintre cele 13 ținuturi ale Elorei, capitala fiind la Lapisum Medium. 

 Mi-a plăcut de la început faptul că aceste așa-zise “diamante” au fost ca un imbold, n-am mai întâlnit un așa tip de personaj, dacă le pot numi așa, care să se integreze intr-o lume complet diferită și care să intensifice ideea de fantasy, autoare punctând foarte bine acest aspect. 

 Aceste conflicte dintre personaje au la bază un anume aspect, faptul că Regina Fasta-Lapis Lazuli era pe punctul de a fi asasinată, fapt care oferă o multitudine de detalii după, de la care se pleacă pentru o acțiune restabilită.

 Recomand cu drag cartea persoanelor ce sunt la început cu acest gen și nu numai, poate fi o lectura plăcută și relaxantă, ca o mică pauză. 

 

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor- Iulian Comănescu

“Cercul de foc” - Liviu Todose

"Atingerea" - Bogdan Ispas