Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor- Iulian Comănescu

 Titlu: Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor

 Autor:  Iulian Comănescu 

 Ilustrații: Raluca Burcă

Editură: Humanitas Junior

 Rating: 5/5 




Bun venit la bordul misiunii noastre spațiale! Astăzi vom porni către Volta, o planeta îndepărtată si misterioasă, împreună cu Efrem, Alma si Titi, prieteni nedespărțiți, exploratori temerari si mari amatori de cunoaștere si prăjituri.

 
Aventura lor incepe intr-o zi aproape ca oricare alta, cand, pe nepusa masa, becul care luminează încaperea unde se joacă ei prinde glas, se transformă într-o navă spațială uluitoare și pornește hai-hui prin Univers. Zborul interstelar le este insoțit de povesti nemaipomenite despre Cosmos, planete, galaxii, constelații, gravitație, imponderabilitate si câte si mai căte. Odată ajunși la destinație, copiii descoperă o lume cum n-au mai văzut vreodată. Ca sa aflați însă mai multe despre ea, va trebui sa porniți si voi pe urmele lor. Aveți curaj?”


V-am făcut curioși, așa-i? Eu unul am savurat din plin cartea și m-am bucurat de aventurile prin care cei trei prieteni trec, alături de becul lor vorbăreț. Dacă e ceva ce mi-a plăcut, pe lângă întreaga poveste, sunt cuvintele de la finalul cărții, un mic dicționar, unde sunt explicați diferiți termeni științifici, pe înțelesul tuturor, de exemplu: ce este acela un astronaut, ce e aceea electricitatea, ce e ală un bec, un satelit etc. 


“-Interesant, spune Efrem. E ca la autoboți, cred. În rest, și mie mi-a spus tata că nu numai corpul creste, ci și mintea, dacă faci lucruri interesante cu ea.”, cam așa descrie Efrem ciclul omenesc de viață, crezând și bucurându-se de ideea că el va crește mare și mintea sa se va umple de informații interesante și interactive.

Informațiile din această carte sunt foarte utile, sunt informații de bază, de cultură generală, ce captează atenția micuților cititori (și a celor mari, bineînțeles).😄

Fiind o multitudine de ilustrații frumoase, iar scrisul mare și puțin pe pagină, nici n-am realizat cât de repede am trecut prin ea, trăind emoția și hotărât fiind să aflu mai multe lucruri, legate de aventurile prin care cei trei prieteni trec.


 

Vă recomand cu drag cartea, ca de fiecare dată, fiind sigur că dorința de aventură renaște în fiecare dintre noi, iar o călătorie pe Volta zic că o să ne relaxeze, am dreptate?😄

Cartea se poate comanda de aici. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

“Cercul de foc” - Liviu Todose

"Atingerea" - Bogdan Ispas